Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Новини
  3. Студенти та випускники КНУТКіТ з виставою «Реконструкція» в Інституті імені Єжи Ґротовського у Вроцлаві (Польща)
Новини

Студенти та випускники КНУТКіТ з виставою «Реконструкція» в Інституті імені Єжи Ґротовського у Вроцлаві (Польща)

Image

КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого – це не лише лекції та семінарські заняття, а й місце ідей та цікавих колаборацій серед творчої молоді! Тож не дивно, що саме в Університеті утворюються мистецькі ком’юніті між його студентами та випускниками з метою втілення унікальних проєктів.

2024 року студентом Іллею Мірошником та випускником Даниїлом Зенкіним, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), створений арт-сквот «Тіньова» у Львові. До вистав «Тіньової» долучені й інші карпенківці: студенти 4-го курсу Роман Обруч і Катерина Поліщук (опп «Акторське мистецтво театру ляльок», худ. керівник – доцент кафедри мистецтва театру ляльок, заслужений діяч мистецтв України Руслан Неупокоєв) та випускниці Юлія Ліннік і Анна-Марія Баранова.

Нещодавно вони відвідали Польщу, де в Інституті імені Єжи Ґротовського у Вроцлаві, в рамках програми «Українська сцена», відбулось одразу два покази вистави «Реконструкція» – колажного видовища, створеної командою «Тіньової».

Сюжет вистави переносить глядача в альтернативний світ після третьої світової війни. Внаслідок атомних вибухів у світі настала ядерна зима, а потім зʼявилася так звана “темрява”. Темрява в світі “Реконструкції” є не просто відсутністю світла, вона має матеріальну форму і виглядає як густі та липкі чорнила. Темрява має особливі властивості. Взаємодіючи з людиною, вона пробуджує її тіньовий бік…

Після показів в Інституті відбулось обговорення вистави з глядачами, які допомогли молоді з України зібрати кошти на потреби ЗСУ.

Під час гастролей студенти також мали екскурсію до Академії театрального мистецтва у місті Вроцлав.

По поверненні до України учасники вистави брали участь у конференції «Лялькові вівторки» (4 червня 2024 р.), де поділилися досвідом поїздки та розповіли про особливості співпраці з Інститутом імені Єжи Ґротовського у Вроцлаві.