Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Новини
  3. КНУТКіТ на ELIA Biennial Conference 2022 (Фінляндія)
Новини

КНУТКіТ на ELIA Biennial Conference 2022 (Фінляндія)

Image

З 22 по 26 листопада 2022 року в Університеті мистецтв Гельсінкі (University of the Arts Helsinki), Фінляндія, відбулась конференція ELIA Biennial Conference 2022.

Вже вдруге керівництво КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого, в особі ректора Інни КОЧАРЯН та першого проректора Олега КРАТТА, бере участь у заході, який організовує ELIA – одна з найбільших та найвідоміших міжнародних мереж мистецьких шкіл і університетів в Європі.

Цього разу Європейська Ліга Інститутів Мистецтв поставила за мету створити відкритий дослідницький простір для лідерів думок у галузі мистецької освіти, академічних кіл, практиків, професіоналів та студентів, яким і стала конференція «Бієнале ELIA 2022», що проходить раз на два роки.

ELIA налічує понад 280 членів у 51 країні світу забезпечуючи динамічну платформу для професійного обміну та розвитку у сфері вищої мистецької освіти. Конференція ELIA є важливою подією для великої кількості вищих мистецьких навчальних закладів, участь в якій беруть близько 400 делегатів.

Напередодні конференції ELIA вкотре підтримала Україну започаткувавши спільно з благодійним фондом мистецтва та культури The Abakanowicz Arts and Culture Charitable Foundation (AACCF) платформу «UAx». Її мета – підтримка постраждалих від війни студентів, які залишилися в Україні та продовжують навчання в мистецьких ЗВО.

Завданням цієї платформи є створення мережі «сестерських шкіл» (Sister School), яка об’єднує мистецькі школи в Україні з університетами-членами ELIA по всій Європі. У перший рік партнерами стануть десять шкіл з України, Німеччини, Естонії, Польщі, Нідерландів та Чехії. Також, в рамках проєкту  будуть призначені стипендії окремим студентам, які мають гостру потребу, аби продовжити навчання в українських мистецьких ЗВО.

Серед заявлених в Україні – Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого разом з Харківською державною академією дизайну і мистецтв, Харківським національним університетом мистецтв імені І. П. Котляревського, Львівською національною академією мистецтв та Одеською національною музичною академією імені А.В. Нежданової. КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого продовжить співпрацю з Кіноуніверситетом в Бабельсберзі імені Конрада Вольфа (Німеччина) в рамках платформи «UAx».

Вдячні Європейській Лізі Інститутів Мистецтв
за підтримку нашої країни, довіру і членство КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого в альянсі ELIA!

Попереду багато роботи спільно з європейськими партнерами, але ми переконані,
що цей досвід зміцнить стійкість мистецької освіти в Україні!