Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Новини
  3. Студенти Факультету театрального мистецтва на Міжнародному конкурсі «Dance World Cup 2023» в Португалії
Новини

Студенти Факультету театрального мистецтва на Міжнародному конкурсі «Dance World Cup 2023» в Португалії

Image

У травні студенти 2-го курсу факультету театрального мистецтва Іван Заєць та Юлія Денисова (ОПП «Режисура балету», балетмейстерська майстерня під керівництвом ст. викладача кафедри хореографії та пластичного виховання Ксенії Іваненко), посіли І місце в українському кваліфікаційному відборі Міжнародного танцювального конкурсу «Dance World Cup 2023». Це забезпечило їм участь у фіналі конкурсу, що відбувся у місті Брага (Португалія) з 30 червня по 8 липня 2023 року.

Наші студенти не лише гідно представили Університет, а й повернулися з перемогою! В командному заліку Україна посіла 14 місце. Шосте – студенти КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого, в номінації «Соло-виступ (старша вікова категорія) у довільному стилі, поза репертуаром» (SnSB – Senior Solo Ballet –- any style (not repertoire)).

«Ми декілька місяців ретельно готувалися до виступу. Неабияку увагу приділили концепції, продумали грим, який доповнював образ Івана. Для нас, як для студентів театрального, – це було дуже важливо! Отримана відзнака – це вагомий результат для дебютантів! Ми поступилися дуже потужним командам з Англії, Німеччини та Ізраїлю», – каже наша студентка, авторка ідеї та постановниця Юлія Денисова. Співавтор і виконавець – студент Іван Заєць.

Переглянути відео номеру «The Zephyr Song», зняте аспірантом 2 року навчання (спеціальність 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво») Андрієм Хімічем, можна за посиланням.

Міжнародний конкурс «Dance World Cup» є найбільшим у світі танцювальним різножанровим конкурсом. Цьогоріч у конкурсі брали участь представники з 57-ми країн світу

Вітаємо карпенківців з черговим успіхом!

Навіть влітку, під час канікул та у вільний від навчання час вони продовжують невтомно працювати і підкорювати найкращі конкурси світу. Бажаємо Івану та Юлії не зупинятись,
продовжуючи успішно реалізовувати всі творчі задуми та ідеї!