Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Повідомлення
  3. Міністерство молоді та спорту оголосило прийом заявок на участь у конкурсі проєктів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю у 2024 р.
Повідомлення

Міністерство молоді та спорту оголосило прийом заявок на участь у конкурсі проєктів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю у 2024 р.

Міністерство молоді та спорту оголосило прийом заявок на участь у конкурсі проєктів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю у 2024 році.

Подання документів на участь у конкурсі здійснюється в електронній формі засобами електронної системи для реалізації сервісу “Конкурс проєктів міжнародних молодіжних обмінів” до 1 липня 2024 року включно.

Пріоритети конкурсу 2024 року:

  • відкривання спільного минулого і культурної спадщини.
  • розвиток підприємницьких компетентностей молоді та підтримка підприємницьких ініціатив.
  • поглиблення співпраці та обмін досвідом між молодіжними працівниками, молодіжними центрами та молодіжними організаціями у сфері технічної і галузевої освіти з урахуванням впровадження цифрових технологій.
  • підтримка ініціатив молоді, спрямованих на подолання наслідків війни росії проти Україні, допомога молоді, яка постраждала від агресії росії проти України, зокрема через волонтерство, а також перейняття кращих практик та досвіду для відновлення України.
  • зміцнення міжкультурного діалогу шляхом створення умов для відкритості і взаємоповаги серед молоді.

Проєкти, подані на конкурс повинні відповідати одному із зазначених пріоритетів.

Проєкти у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю можуть реалізовуватись на території України з урахуванням забезпечення на належному рівні безпеки учасників у період дії правового режиму воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, та/або на території Республіки Польща, та/або у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет, залежно від обраної форми проекту: молодіжний обмін; молодіжні зустрічі.

Важливо! Перетинання державного кордону громадянами України з метою участі у проєктах, що будуть реалізовуватися в рамках обмінів молоддю України та Польщі на території Республіки Польща, здійснюється відповідно до законодавства України.

Умови реалізації проєктів:

  • Один проєкт може тривати не менше 5 та не більше 10 календарних днів. Участь у проєктах можуть брати особи віком від 14 до 35 років. Супроводжуючі, керівники груп чи молодіжні працівники – особи віком від 18 років.
  • Кількість учасників проєкту має становити 10-40 осіб, що включає супроводжуючих осіб, у тому числі керівників груп та молодіжних працівників. Кількість супроводжуючих, у тому числі керівників груп та молодіжних працівників, визначається із розрахунку одна особа на 10 учасників проєкту.
  • Кількість учасників проєкту з України та Польщі має бути рівною. Підготовчий візит у період дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях не проводиться. Детальні умови участі у конкурсі ви знайдете за посиланням. 

Хто та коли прийме рішення про переможців конкурсу?

Склад Української частини Українсько-Польської Ради обміну молоддю затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2022 р. № 1069-р (зі змінами).

Рішення про переможців конкурсу буде прийнято Українсько-Польською Радою обміну молоддю до 1 серпня 2024 року та оприлюднено в Системі. Організації-переможці реалізують проєкти до 30 листопада 2024 року.

За роз’ясненнями щодо участі у конкурсі, потенційних заявників (здобувачів освіти КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого), просимо звертатись до першого проректора Університету О. А. Кратта (головний корпус Університету, вул. Ярославів Вал, 40).

Також більше на сайті.