Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Новини
  3. Підсумки участі у програмі міжнародної мобільності Еразмус+ (Варшавська національна театральна академія імені Олександра Зельверовича)
Новини

Підсумки участі у програмі міжнародної мобільності Еразмус+ (Варшавська національна театральна академія імені Олександра Зельверовича)

Image

З 13 по 17 травня 2024 року старша викладачка кафедри мистецтва театру ляльок Марія Погребняк була учасницею програми міжнародної мобільності Еразмус+ у Варшавській національній театральній академії імені Олександра Зельверовича (філія в м. Білосток). 

У рамках програми Марія провела воркшоп на тему «Виготовлення повномірної характерної маски персонажа. Сучасна комедія дель арте». Слухачами воркшопу були студенти спеціальності «Технологія театру ляльок» 1-3 курсів театральної академії.

Враження Марії: «Мала честь бути учасницею програми міжнародної мобільності Еразмус+, в рамках якої я представляла Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та мою улюблену кафедру мистецтва театру ляльок у Варшавській національній театральній академії імені Олександра Зельверовича.

Кафедра театру ляльок наших колег знаходиться в місті Білосток, в напрочуд затишному та казковому просторі цього кампусу, де професійно готують, єдиних на всю Польщу, художників-технологів театру ляльок.

За досить короткий термін (5 днів) студентитехнологи були слухачами і активними учасниками мого воркшопу з виготовлення повномірної характерної маски.

Завдання було складне, потребувало постійної уваги і зосередженості. План воркшопу інтенсивний, але студенти впорались, за що я їм глибоко вдячна! Відчувала їхню зацікавленість і довіру. Я була приємно здивована тим, з якою цікавістю молодь всотувала нову інформацію, йшла на експерименти, шукала і фіксувала нові для них знання та технології. Наші підходи до обробки матеріалу дещо відрізняються, тому було цікаво дослідити цю відмінність, а їм – дізнатись декілька нових «рецептів».

Напрочуд продуктивний досвід, свіжий погляд на професійні надбання, методику і вміння. Такий обмін надихає на нові творчі та дослідницькі справи.

 Хочу подякувати Білостоцькій театральній академії за можливість цієї співпраці, гостинність і турботу з якими мене там зустріли!

Одна з учасниць воркшопу сказала мені: «Я не вірила, що зможу це зробити, але ви зробили це можливим!». Тож бажаю всім вірити в себе!».

Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого долучається до слів подяки Марії, зокрема за теплий прийом нашої педагогині, підтримку українських митців у складний для України час! Сподіваємось на продовження співпраці.