Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Про нас 🢒 Пономаренко Олександра Анатоліївна, викладач, заслужений журналіст України
Про нас

Пономаренко Олександра Анатоліївна, викладач, заслужений журналіст України

Дисципліни, що викладає:

  • робота режисера з актором;
  • режисура театру, кіно і телебачення;
  • драматургія кіно і телебачення;
  • сучасні форми драматургії телебачення.

  • Біографія:
    2017 р. – захистила диплом бакалавра у Київському національному університеті театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого за спеціальністю «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» освітня програма «Режисура телебачення» (з відзнакою).

    2019 р. – захистила диплом магістра у Київському національному університеті театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого за спеціальністю «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» освітня програма «Режисура телебачення» професійна кваліфікація «Режисер телебачення, викладач» (з відзнакою).

    2019 р. – викладачка Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, інституту екранних мистецтв, кафедри режисури телебачення.

    2024 р. – старша викладачка Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, інституту екранних мистецтв, кафедри режисури телебачення.

  • Професійний і науковий інтерес:
    Досліджує процеси формування поведінкового прояву екранних героїв, способи творення конфлікту виражальними засобами аудіовізуального мистецтва.

    Науково-методичний доробок становить: 12 наукових праць: 6 статей у фахових виданнях, затверджених Міністерством освіти і науки України, та 6 матеріалів науково-творчих конференцій. Брала участь у розробці освітньо-професійної програми «Робота режисера з актором» та «Сучасні форми драматургії телебачення» на освітньому рівні бакалавр.
    2023 -2024 рр. – випустила вистави« Блаженний острів» за творами Миколи Куліша, «Чурайпісня» за романом у віршах Ліни Костенко «Маруся Чурай», «Лісова пісня» за п’єсою Лесі Українки.
    2024 р. – організувала і провела міжнародну науково-творчу конференцію «Культурні орієнтації українського суспільства у сфері аудіовізуального мистецтва: сучасні виклики і проблеми».