Київський національний університет
театру, кіно і телебачення
іменi І. К. Карпенка-Карого

  1. іконка дім Головна
  2. Новини
  3. Участь КНУТКіТ у секції Film Industry Office 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю
Новини

Участь КНУТКіТ у секції Film Industry Office 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Image

У Києві стартував 15-й Одеський міжнародний кінофестиваль – одна з наймасштабніших культурних кіноподій від початку повномасштабного вторгнення.

З 15 до 19 липня в рамках фестивалю працює секція Film Industry Office, створена, як платформа для професійної комунікації з метою підтримки й розвитку українських кінопроєктів і кіноіндустрії в цілому. 16 липня 2024 року в Будинку кіно відбулась важлива панельна дискусія на тему «Стан українських кінопідприємств і установ державного сектору та перспективи розвитку».

Спікери: ректор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого – доктор економічних наук, доцент, заслужений працівник культури України Інна Кочарян; керівник Одеської кіностудії Андрій Осіпов; генпродюсер Національної кінематеки України Тарас Босак; гендиректор Національної кіностудії України імені Олександра Довженка Андрій Дончик; депутат та аспірант КНУТКіТ (кафедра продюсерства аудіовізуального мистецтва та виробництва) Павло Сушко; керівник УкрКіноХроніки Володимир Авраменко; переможниця конкурсу на посаду гендиректора Довженко-Центру Олена Гончарук. Модерував зустріч  продюсер Пилип Іллєнко.

У своєму виступі Інна Сергіївна пригадала про виклики, які щодня, в умовах війни, долає Університет. Зокрема про нещодавню боротьбу з рейдерами за державну власність – навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв:

«Для Університету це було питання не просто землі чи будівлі, це питання майбутнього української кіноіндустрії. Саме тут, у майстернях, лабораторіях та аудиторіях, студенти створюють кінофільми, які є їхньою першою сходинкою у професії; у цих стінах народжуються імена кінематографістів, які здобувають найпрестижніші нагороди та міжнародне визнання.

Справедливість, рано чи пізно, перемагає! Це спільна перемога різних поколінь студентів, викладачів, випускників, органів влади та державних інституцій.

Проте зараз,  існує ще одна проблема: Фонд державного майна України виставив будівлі найвідомішої української кіностудії УкрКіноХроніки на приватизацію. Там вже багато років знаходиться звуковий цех та декілька навчальних аудиторій Університету.

Ми наполягаємо на скасуванні рішення про приватизацію відповідного об’єкта на користь передачі його у власність Університету, як навчальної лабораторії. Тому нам знову необхідна підтримка спільноти у відстоюванні спільних пріоритетів», – наголосила Інна Сергіївна.

Вдячні організаторам Одеського міжнародного кінофестивалю 2024
за запрошення та усім учасникам за взаємодію!